+45 22 91 15 27 jacob.strunge@trophyart.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofæopmåling

Med rigtig mange flotte trofæer igennem hænderne besluttede jeg i 2008 at gøre trofæopmåling til en del af Trophy Art, og samtidig tilbyde det som arrangement. Hvor Jacob tager ud af huset til større eller mindre forsamlinger for at opmåle trofæer fra hele verden. Det var vigtigt for Jacob at få de relevante uddannelser vedr. De forskellige opmålingssystemer, hvori han i dag er godkendt officielt.

Som en service bliver alle trofæer der hovedmonteres eller mere opmålt i det opmålingssystem der oftest er benyttet til det enkelte trofæ. Og man vil sammen med sin montering modtage et opmålingsskema i en af de tre opmålingssystemer, samt en eventuel medalje.

CIC

The International Council for Game and Wildlife Conservation

 

CIC Trophy Measuring er grundlagt og udtænkt af Graf Meran, Bieger and Nadler I 1930érne. Som over årene er blevet revideret flere gange, senest i 2015. Men der er løbende revidering og tilpasning af systemet.

CIC er det system der er mest benyttet herhjemme til opmåling af alle europæiske arter.

CIC er baseret på opmåling af forskellige faktorer hos det enkelte trofæer, samt vurderinger af det enkelte trofæ, som Jacob som official opmåler er uddannet til at vurdere og pointgive for.

Jacob er i 2008 uddannet official opmåler for CIC, og fremtil 2012 var jeg den eneste uddannede officielle Trofæopmåler i Danmark uden for Danmarks Jægerforbund.

For en officiel CIC opmåling skal trofæet være min. 30 (tidligere min. 90 dage) dage gammelt. Samt anbefales at råbukke opmåles med helt kranie.

SCI

Safari Club International

 

SCI opmålingssystem er grundlagt i 1977 af SCI’s grundlægger C. J. McElroy.

SCI er det mest anvendte system i verden, til opmåling af trofæer fra hele verden. Der er I SCI´s system registreret I hundredetusinder af trofæer på lister der udgives I bogform, der er med til at bl.a. danne en biologisk til tider vigtig indsigt for alverdens vildtarter. SCI´s lister bliver ofte benyttet til forskning og kortlægning af udvikling af forskellige arter. Opmålingerne findes ligeledes online på; www.onlinerecordbook.com

Alle mål er i Inch. (2,54 cm.) og med 1/8 nøjagtighed, dog for små antiloper og kranier med 1/16 nøjagtighed.

Jacob er i 2008 uddannet Official Measurer og bestod i 2009 sin eksamen til Master Measurer no.2170, hvilket giver rettighed til at opmåle trofæer der er i Top 10 i SCI regi.

For en officiel Top 10 SCI opmåling skal trofæet være min. 60 dage gammelt.

Rowland Ward

Records of Big Game

 

James Rowland Ward er født i London i 1847, som 14 årig startede han som Zoologisk Konservator og begyndte at registrere de trofæer han så. Rowland Ward publiserede den første Records of Big Game in 1892. Bogen er nu udgivet I sin 28énde udgave med opmålinger fra Afrika, Europa, Asien, Australien samt Nord- og Sydamerika.

Rowland Ward er et af de ældste opmålingssystemer der findes. anvendes i dag mest til opmåling af Afrika trofæer.

Det er for største partens vedkommende længste Horn der tæller, omkreds og tip – tip måles også, men er kun med som supplerende mål.

Alle mål er i inch. med 1 /8 nøjagtighed

Jeg blev i 2009 godkendt som Official Measurer for Rowland Ward´s Record of Big Game.

For en officiel Rowland Ward opmåling skal trofæet være min. 60 dage gammelt.

Share This